Originalne ideje za plažu i dekoraciju

Originalne letnje ideje za plažu i još ponešto, od jeftinih materijala, možete napraviti sami. Za izradu možete koristiti razne materijale. Veoma lepe i praktične torbe možete isheklati od plastičnih traka, različitih boja. Torbe od plastičnih traka su veoma jake i dugotrajne. Trake možete kupiti gotove ili iseći plastične kese na šire trake (ako su kese suviše tanke, a ako su deblje na uže). Trake sastavite kosim sečenjem i lepkom ili vezanjem i smotajte u klupčiće, da vam bude lakše pri radu. Najbolje je da sortirate plastične trake po bojama, jer ćete ih tako lakše kombinovati.

Umesto plastičnih traka možete da koristite kupovne pamučne trake, satenske ili već kakve nađete u prodaji. Možete da koristite i jutani kanap, ako želite da napravite ekološki čistu prirodnu torbu.

Plastične torbe su praktične za plažu, jer se lakše održavaju i otporne su na kvašenje. U prilogu ovog posta je prikazan način tzrade nekoliko torbi i precizno ilustrovan na šemama. Veličinu možete da promenite po želji, a zavisiće i od debljine traka i prediva. Ove ideje mogu da budu početni radovi na putu vašeg kreativnog stvaralaštva.

Osim torbi, plastične navlake za saksije su veoma praktične, jer ne mogu da trule, jednostavne su za održavanje, mogu se lako opati. Od plastičnih traka možete napraviti navlake i torbice za mobilne telefone ili manje torbice za flašice za vodu, koje deca mogu nositi sa sobom. Možete napraviti čak i zanimljiv ukrasni kaiš za odeću, kao i drške za torbe.

Sve radove prikazane u PDF prilogu možete plesti ili oblikovati tehnikom heklanja (primenom niskih stubića). Unutrašnji deo torbi možete postaviti odgovarajućom postavom.


Leave a Reply