Dve minijaturne heklane torbice

Dve minijaturne heklane torbice, koje se mogu isheklati od punijeg konca, sigurno će obradovati vašu devojčicu. Torbice su vrlo interesantne i napravljene su obliku žapca, a mogu ih nositi i starije devojčice u tinejdžerskoj dobi. Pošto su žabe uglavnom zelene i torbice su takve, kao što vidite na priloženoj slici. Dodani su im detalji usta i očiju, a na glavi zlatna krunica. Kombinovati možete i sa različitim nijansama zelene boje.

Biće vam  potrebno 250 gr punijeg pamučnog zelenog konca i po 5 gr žutog, belog, crvenog i crnog.

Heklane torbe 1
Minijaturne heklane torbice

Evo kako da ih izradite:

Veličinu torbice odredite po želji. Za izradu manje torbice potrebno je da uradite 2 kruga za prednji i zadnji deo. Zatim isheklajte od zelenog konca noge, od crvenog usta, od crnog i belog oči, a krunu od žutog konca. Krugove sastavite, zašijte ivični deo, a u gornju ivicu ušijte patent zatvarač iste boje kao što je i torbica.

Za izradu veće torbice potrebno je da uradite 2 kruga istog prečnika i 1 pravougaonik odgovarajuće veličine (prema veličini krugova). Sve delove isheklajte od stubića sa 1 navijutkom. Na isti način kao što ste uradili i manju torbicu. Pravougaonik spojite sa krugovima, ma gornji šav ušijte patent zatvarač, a od komada vune napravite kićanku i pričvrstite za patent zatvarač.

Ako za ove torbice napravite ručke i prišijete ih, torbica se može koristit i za izlaske. Ručke možete isheklati od istog zelenog konca ili ih napraviti od nekog drugog materijala po svojoj želji. Učvrstiti ih možete ušivanjem ili dodati drvene ili metalne alke. Veću torbicu možete ukrasiti i bobicama od nešto tamnijeg zelenog pamučnog konca ili dugmićima.

Leave a Reply