Stari kuhinjski kredenac na novi način

Stari kuhinjski kredenac
Kuhinjski kredenac sa čipkom

Ako imate stari kuhinjski kredenac u kući, nemojte ga bacati. On se može obnoviti i srediti, a još ako mu dodate nekoliko heklanih motiva dobićete veoma lep i vredan komad u kuninji. On se može uklopiti sa novim delovima kuhinjskog nameštaja i tako mu dati posebnu nostalgičnu draž.

U Italiji, Francuskoj i Engleskoj neguje se tradicija i ništa staro od nameštaja ili pokućstva se ne baca. Sve se to obnavlja, zadržavajući sve osnovne elemente prohujalog vremena. Obično su ovi delovi nameštaja i veoma kvalitetni, tako da uz malu obnovu izgledaju mnogo lepše nego neki novi.

Na slici sa strane je prikazan jedan takav stari kuhinjski kredenac, koji je obnovljen i kao takav predstavlja najlepši ukras u modernoj kuhinji. Možete mu dodati i još neke odgovarajuće prateće elemente, koji će ga učiniti još efektnijim.

Ovaj na slici sa strane je ukrašen i odgovarajućom ručno rađenom čipkom, a kako to izgleda možete videti i sami.

Šeme za izradu ovih čipki – bordura priložene su u slikama ispod ovog posta, pa ukoliko znate heklati, možete ih uraditi i sami. Tako ćete u kuhinji dobiti eleganciju, koja odiše duhom starog vremena.


Leave a Reply