Pačvork motivi na bezbroj načina

Pačvork torba
Heklana torba

Pačvork motivi se mogu upotrebiti na zaista bezbroj načina za izradu ručnih radova. Postoji mnoštvo ideja o tome šta sve možete da napravite od heklanih kvadratnih motiva, sastavljajuči ih u razne oblike. Možete napraviti navlaku za jastuče, razne prekrivače, držač za sudove, abažur za lampu itd. Uz osnovne motive za heklanje predmeta, koje vidite na slikama, priloženo je još nekoliko šema za izradu kvadratnih motiva. Kombinaciju vunice i motiva odaberite po sopstvenom izboru.

Navlaku za jastuče možete isheklati celu ili samo aplicirati određeni broj kvadratnih motiva. Prekrivač u željenoj dimenziji možete napraviti od istih ili različitih motiva, nijansiran prema vašoj želji. Takođe, motivi za prekrivač mogu biti istih ili različitih dimenzija, ali pri tome vodite računa o rasporedu, da bi se kvadrati mogli pravilno uklopiti u dimenziju prekrivača.

Osim toga, kvadratne motive možete iskoristiti da ukrasite vašu vunenu ili lanenu torbu. Delove motiva možete isheklati u obliku cvetova, kojima takođe možete ukrasiti torbu ili rever. Uz kvadratne motive priložena je i dodatna šema za aplikaciju na lanenoj torbi u obliku dekorativnih heklanih grančica.

Cvetovi na vunenoj torbi

Torbe i tašne sašivene od vunenog i pamučnog platna su skoro uvek u modnom trendu. Svaku tu torbu možete ukrasiti po sopstvenom izboru. Na slici je prikazana vunena torba ukrašena sa 3 heklana cveta, a jedan cvet možete iskoristiti za izradu broša za ukras na reveru.

Lanena torba sa apliciranim detaljima

Sasvim jednostavnu lanenu torbu možete aplikacijama ukrasiti tako da izgleda ekskluzivno. Detalje možete isheklati od raznobojnog punijeg pamučnog konca, kao što vidite na slici br. 3 i aplicirati na prednji deo torbe.


Leave a Reply