Ukrasna čipka za flašu

Ukrasna čipka za flašu je originalan način ukrasnog pakovanja. Ako želite nekom da poklonite flašu pića uradite to na originalan i jedinstven način. Isheklajte čipku u koju ćete postaviti flašu. Tako će jednostavan poklon dobiti vaš „lični pečat” , a primalac poklona će osetiti vašu iskrenu posvećenost i poštovanje.

Čipku možete izraditi u bilo kojoj boji koja je u skladu sa bojama flaše ili prilagođena primaocu poklona. Oduševljenje i izmamljeni osmeh kod osobe koja prima poklon biće nagrada za vaš uloženi trud.

Evo detalja, uputstva i šeme za izradu čipke:

Materijal: 120 gr konca za heklanje br 15 u odgovarajućoj boji

Dimenzije: 46×46 cm

Izrada: Počnite izradu iz centra, heklanjem omče od 6+3 petlje i kružno uradite u 1. redu 16 stubića sa 1 navijutkom. Dalje nastavite izradu prema ilustraciji bodova na šemi, od 1-5. reda. Četiri bočna motiva rade se pojedinačno i počinju na 5. redu. Svaki motiv radite posebno prema oznakama na šemi (od 6-19. reda). Na isti način uradite 3 ostala bočna dela i na kraju opheklajte sve delove jednim redom lančića u kombinaciji sa memicama. Posebno isheklajte lančić dužine 75 cm za povezivanje bočnih strana oko flaše.

Vaš jedinstveni poklon je spreman vrlo brzo, uz malo uloženog truda i vremena.


Leave a Reply