Kolekcija heklanih bordura

Kolekcija heklanih bordura, priložena u ovom postu, može biti odlična inspiracija za nove ideje. Prema njima možete isheklati interesantne ukrasne bordure od raznobojnog konca, koje možete da primenite za ukrašavanje odeće, torbi, miljea, džempera, nakita, šešira, jastučića itd.

Slike sa šemama priložene su u PDF formatu ispod posta, jer ih ima mnogo, tačnije osamnaest. Uz svaku borduru prikazana je šema, čija izrada je precizno ilustrovana. Tako možete sami da pratite uputstvo iz ilustrovanog crteža.

Ukrasne heklane bordure obeležene su brojevima i tako ćete dobiti jedinstvenu zbirku, koju možete sačuvati i primeniti onda kada vam budu potrebne.

Ova kolekcija bordura može imati veliku primenu u savremenom odevanju i za izradu raznih ukrasa, nakita i suvenira.

U kombinaciji sa perlicama, ove prelepe heklane bordure možete da primenite za izradu nakita ili ukrasnih detalja na letnjim torbama. Veoma lepo izgledaju kao narukvice ili ogrlice. Boju konca i perlica možete odabrati po sopstvenom izboru.

U prilogu je objašnjenje za izradu ogrlice od bordure sa malinama u koju su dodate i perlice. Šema za izradu je priložena u PDF fajlu sa svim ostalim šemama.

Ukrasna heklana bordura sa malinama

Prelepo izgleda kao ogrlica,narukvica ili primenjena na rajfu za kosu. Manje detalje možete koristiti za izradu broševa, naušnica ili privezaka za lančiće.

Za rad će vam biti potrebne crvene perlice (boje maline), bordo i zelene kao i tamno zeleni konac za heklanje. Način izrade malina (sema A i B) prikazan je precizno na crtežu. Pre rada nanižite perlice na radnu nit (vidi sliku). Gornji i donji deo maline spojite, a unutrašnji prostor popunite nitima zelenog konca. Posebno isheklajte od zelenog konca listove i grančice (vidi šemu C) i sastavite heklane detalje na lančiću, kako je to prikazano na šemi. Dužinu grančice sa malinama odredite po želji.


Leave a Reply