Međunarodni festival cveća Sombor

Ovogodišnji, 15. po redu Međunarodni festival cveća u Somboru je upravo u toku. Počeo je 19. aprila, a završava se sutra, 22. aprila. Kao i prethodnih godina, na glavnoj gradskoj ulici, u ponudi je raznovrsno saksijsko i baštensko bilje, kao i prateća oprema za bašte i terase.

Festival cveća je manifestacija prodajnog i izložbenog karaktera, gde zainteresovani građani, osim cveća, kao i obično mogu da nabave i prateći materijal i opremu za održavanje i držanje ukrasnih biljaka, ali i razne proizvode starih zanata i rukotvorina.

Ovaj festival iz godine u godinu postaje sve veći i važniji događaj u našem gradu. Festival je i ove godine izgleda privukao veliki broj posetilaca i izlagača. Sudeći po onome što sam videla ovih dana na ulicama, šetajući svog kućnog ljubimca, i prodaja ide sasvim dobro. Skoro da nema osobe koja je prošla, a da nema bar jednu biljku ili sadnicu u rukama. Neki su nosili čak i čitave drvene gajbice sa rasadom za svoja dvorišta i baste.

Proleće se definitivno budi u svima nama, bez obzira na sve i bez obzira na ružna zbivanja oko nas. Pošto moja kuca ne voli gužvu, malo smo izdaleka samo zavirile u ulicu prepunu ljudi i cveća. Nekoliko fotografija  je za nas uslikala naša komšinica.

Neki su već zasadili svoje cveće u saksije, a to smo u šetnji uspele da snimimo i same. Tek, ovih dana Sombor nije pepun samo zelenila, već i cveća i dobrog raspoloženja.


Leave a Reply