Slikanje Marabu fancy bojama

Slikanje Marabu fun&fancy bojama je tehnika slikanja čiji je način izrade veoma jednostavan … crtate, odlepite i crtež zalepite gde hoćete, tako da i deca mogu da prave interesantne crteže. Boje Marabu fun&fancy možete pronaći u svim velikim knjižarama i supermarketima ili poručiti preko interneta.

Marabu funcy boja
Marabu fun&funcy boja

Da biste ukrasili vaše prostore, čaše, činije, lustere, keramičke pločice ili uskršnja jaja lepim providnim crtežima koji izgledaju kao vitraž, nije vam potrebno veliko umetničko znanje, već snalažljivost i veština. i najobičnija staklena čaša ukrašena fun&fancy crtežima izgledaće posebno lepo. Za početak ukrasite crtežima leptira (šeme su priložene ispod ovog posta) prozore, luster, ogledalo, čaše ili uskršnja jaja. Motivi naročito dolaze do izražaja ako su postavljeni na staklenu površinu, recimo prozore.

Fun&fancy boje na ljusci jajeta deluju veoma efektno, visoki sjaj boja daje izgled laka ili stakla. Crteži koji se prvo nacrtaju na staklu, prenose se kao nalepnice na jaja i veoma lepo prijanjaju, bez stvaranja nabora. Ovi crteži imaju prednost: kad se jaje polupa mogu da se prenesu na drugo jaje, čašu ili prozor.

Za rad vam je potreban: Veći komad stakla (30×30 cm), Crteži (šeme) i Fun&fancy boje.

Način izrade:
 1. Postavite željeni motiv (šemu) pod staklenu ploču. Direktno iz bočice nanosite gusto boju za konture po linijama crteža.
 2. Konturne linije su nakon 60 minuta suve i možete međuprostore popuniti fun&fancy bojama po izboru. Nanosite ih direktno iz bočice, gusto, da se spoje sa konturnom linijom. Ne sme biti neobojenih šupljina. Mlečni tonovi boja će se nakon sušenja sijati.
 3. Nakon 24 sata slika će se osušiti, a zatim je pažljivo odlepite sa stakla i blagim pritiskom je prenesite na neko drugo mesto (prozor, casu, vazu). Postupak odlepljivanja i lepljenja možete ponoviti bezbroj puta. Crteži ostaju samolepljivi. Dužim stajanjem na prozoru mogu da očvrsnu.
Saveti:
 • Vodite računa da konturna linija ne ostane isprekidana, kako se sličica prilikom odlepljivanja ne bi pokidala.
 • Ako želite da budete izuzetno brzi, možete i vlažne konture popunjavati bojama.
 • Osušene slike pažljivo odlepljujte sa stakla.
 • Korekciju možete izvršiti sečivom ili makazama i na osušenoj podlozi.
 • Pri ekstremnim toplotama i hladnoćama ne lepiti i odlepljivati sličice, jer bi se mogle kidati.
 • Čačkalicom možete obojiti i male površine i tako stvoriti efekat mermera. Možete naneti dve ili više boja, mešati dok ne dobijete željeni efekat. Dužim mešanjem dobijate božanstvene tžtonove.
 • Sa fun&fancy bojama možete dobiti imitaciju tifani-tehnike (vitraža).
 • Ukoliko prijanjanje usled česte upotrebe popusti, navlažite poleđinu slike.

Ukoliko ne uspete pronaći baš Marabu fun&fancy boje, pokušajte sa nekom adekvatnom zamenom. Informaciju uvak možete potražiti na prodajnim mestima.


Leave a Reply