Heklane torbice za mobilni telefon

Heklane torbice za mobilni telefon su najbolji dokaz da se od konca ili vunice može naheklati sve i svašta. Torbice za telefon su veoma lepe, praktične i jeftine. One nisu samo ukras, već mogu i zaštititi vaš telefon od težih oštećenja.

Sve što vam je potrebno su konac ili vunica u željenoj boji, igla za heklanje i nešto malo poznavanja tehnike heklanja. Jednostavnim bodom od stubića mogu ih vrlo lako napraviti i početnici. One mogu biti jednobojne, šarene, sa dodatim aplikacijama, dugmićima i sl. Ideja je bezbroj.

Za one koje se rade prema šemama potrebno je nešto više poznavanja tehnike heklanja, ali sve se to može vrlo lako i brzo savladati. U ovom postu su priložene šeme za dve elegantne heklane torbice za mobilni telefon, koje mogu biti izuzetan modni detalj. Jednobojne su, sa nežnim i lepim uzorkom, a boju možete birati po vlastitoj želji.

Izrada i šeme za dve elegantne torbice

Materijal: Po 20 gr punijeg pamučnog predive u odgovarajućoj boji.

Dimenzije: 16×14 cm

Izrada: Heklajte prema datim šemama A i B, prateći precizno ilustrovane oznake. Svaku torbicu radite pojedinačno (lice i naličje je isto). Spojite ivice nevidljivim bodom, a gornju ivicu i bočne strane opheklajte bordurama kako je ilustrovano na šemi. U gornje ivice svake torbice uvucite heklani gajtan odgovarajuće dužine za vezivanje.

Gajtan možete uraditi duži, tako da torbicu možete nositi kao ogrlicu ili iz praktičnih razloga vezati mobilni telefon za ručku tašne. Tako će vam mobilni telefon biti osiguran od gubitka i biće vam dostupniji. Ovo je kombinacija 3 u 1: futrola za mobilni telefon, ogrlica oko vrata ili ukrasni privezak za tašnu.


Leave a Reply