Vesele vunene pufnice na kapi

Vunene pufnice, bućke ili kićanke, ima više naziva, a deca ih vole na svojoj vunenoj odeći. Pored toga što lepo izgledaju, one su ukras za jednostavne kape, džempere ili šalove, naročito ako su napravljene od jarkih boja. Ne vole ih samo mališani, one mogu biti veoma lep detalj i na ženskoj odeći.

Pufnice 2
Vunene pufnice na traci za glavu

Vunenu pletenu traku sa raznobojnim motivima i pufnama možete da napravite umesto kape, koja će praktično da štiti dečije uši od hladnoće. Napravite sami izbor šare prema bojama vunice kojom raspolažete.

Kako napraviti vunene pufnice?

Ako želite da obradujete vaše mališane ili sebe, pokušajte sami da napravite ove lepe pufne, pridržavajući se objašnjenja priloženog u ovom postu. Za izradu će vam biti potrebna vunica, čvršći karton, makaze i igla za vunicu.

Imajte na umu da one ne moraju biti jednobojne, već mogu biti i šarene ako upotrebite vunicu u više boja, namotavajući je naizmenično, pravilno ili delimično.

Evo kako ih napraviti:

Isecite dva kruga u obliku prstena od kartona, sastavite ih, pa obmotajte vunicu kroz oba prstena, kao na slici.

Obmotavajte što gušće i čvršće dok ne popunite sav unutrašnji prostor u prstenu. Uvucite, pomoću igle, krajnju nit u sredinu obruča.

Secite vrhom makaza kružno vunene navoje, sve do gornje ivice kartonskog obruča.

Obmotajte čvrsto, duplom vunicom dužine 50 cm između dva kartonska obruča isečene navoje vunice i zavežite u čvor, a krajeve ostavite za vezivanje. Zatim kartonske prstenove isecite i izvucite iz pufne. Protrljajte malo pufnu između dlanova, isecite makazama ako je neka vunena nit duža i oblikujte okruglu pufnu.

Krajeve za vezivanje možete da ispletete ili isheklajte lančić.

Leave a Reply