Heklana mirišljava srca ili bonbonjete

Heklana mirišljava srca ili bombonjete mogli bi biti veoma prikladan poklon za predstojeci praznik dana zaljubljenih. Tim više, što će vašoj dragoj osobi uvek biti draži poklon u koji je utkan vaš trud, od bilo kojeg skupog poklona. Bar tako bi trebalo biti, ako je ljubav istinska.

Od mirisnog bilja lavande, nane, matičnjaka ili bosiljka i ruzmarina možete napraviti vrlo lepe poklone – jastučiće u obliku srca. To mogu biti i bonbonjete, ako unutrašnji deo jastučića ispunite bonbonama.

U prilogu posta su dva modela heklanog srca sa odgovarajućim šemama za izradu. Za izradu svakog jastučeta potreban vam je odgovarajući konac za heklanje (beli ili u nekoj svetloj pastelnoj boji), kao što je to na priloženim slikama. Zatim, pamučno platno za podstavu, satenska traka odgovarajuće boje, perle i mirisno bilje ili odgovarajuće bonbone.

Imajte na umu, ako koristite deblji konac za heklanje, veličina jastučića će se promeniti.

Izrada heklanih jastučića u obliku srca

Dimenzije: 8×6 cm

Materijal: 10 gr finog pamučnog konca za heklanje u odgovarajućoj boji, 15×15 cm fine podstave u odgovarajućoj boji, 30 cm satenske trake i 1 perla.

Izrada: Prema datim šemama isheklajte oblik srca za prednju i zadnju stranu. Sastavite prednji i zadnji deo, ostavljajući otvor za punjenje, a zatim podstavite platnom unutrašnju površinu srca. Zatim ispunite jastuče suvim mirisnim biljem ili bonbonama. Zatvorite otvor na gornjem delu, a onda na ivičnom delu isheklajte kružno borduru, priloženu na šemama za izradu. Prišijte perle (tamne tačke na šemi) i uvucite satensku traku, kako je to ilustrovano na šemama.


Leave a Reply