Roze torbica za devojčicu

Roze torbica sa veženim motivima princeze i cvetića je nešto što će sigurno obradovati vašu devojčicu. Ako voli princeze, a to voli većina devojčoca, evo jedne ideje da napravite torbicu na kojoj su zastupljene pink nijanse. Za izradu će vam biti potrebno roze pamučno platno pogodno za vez pokrsticom, beli i tamno ružičasti muline konac za vez, šljokice i perle.

Veličinu torbe iskrojite po svojoj želji, ali vodite računa da ona bude prilagođena veličini motiva. Motiv princeze izvezite prema datoj šemi bodom pokrstica sa 3 niti muline konca za vez. Cvetne motive izvezite belim koncem pruženim bodom, na način kako je to ilustrovano na šemi. Ubacite šljokice i perlice kako je to prikazano na slici, ili napravite drugačiju kombinaciju prema svom ukusu.

Ručke za torbicu napravite od istog materijala i ukrasite delovima cvetnog motiva sa šeme, belim koncem. Spojeve ručki i torbice možete ukrasiti mašnicama od svilene trake ili nekog drugog prigodnog materijala.

Ručke možete napraviti i na drugačiji način. Recimo, uplitanjem izvučenih niti materijala od koga je napravljena torbica u kombinaciji sa perlicama. Za izradu ručki možete primeniti i neku svoju originalnu ideju.

Boja torbice ne mora biti roza. Po želji, možete sami izabrati boju materijala i boju konca.

Među slikama u prilogu je i šema za izradu ove torbice.


Leave a Reply