Plavi heklani set za čaj

Plavi heklani set za čaj se sastoji od 6 podmetača za tanjire veličine 31×12 cm, 6 držača za salvete veličine 17×4 cm i ukrasa za xvećnjak veličine 33×9 cm. Set je namenjan za svečane prilike i deluje vrlo elegantno. U postu je dato kratko objašnjenje za rad za svaki detalj pojedinačno, kao i šeme za njihovu izradu. Ovaj na slici urađen je u plavoj boji, što vas ne sprečava da odaberete neku drugu, prema svojoj želji.

Podmetač za tanjire

Materijal: 50 gr plavog konca za heklanje (za 6 komada) br 15 i igla za rad.

Izrada: Počnite izradu poprečno, heklanjem lančića od 103+3 petlje za ivični stubić. Dalje radite pune i prazne kvadratiće, po rasporedu oznaka na šemi. Način izrade cakni na ivičnim delovima podmetača ilustrovan je na šemi A i B. Za rad koristite stubiće sa jednim navijutkom.

Držači za salvete

Materijal: 30 gr plavog konca za heklanje (za 6 komada) br 15 i igla za rad.

Izrada: Prema datoj šemi uradite borduru dužine 17 cm i sastavite u obruč. Zatim isheklajte motiv cveta, prema datoj šemi, a onda ga učvrstite na prednji deo obruča.

Ukras za svećnjake

Materijal: 10 gr plavog konca za heklanje i 30 cm plave satenske trake.

Izrada: Uradite borduru prema datoj šemi, dužine 33 cm, a zatim sastavite krajeve. Zatim provucite satensku traku u prvi ivični red, kroz prazne kvadratiće. Zategnite krajeve i ostavite u sredini prostor, dovoljan da se uvuče sveća. Zavežite krajeve satenske trake u dekorativnu mašnicu.

Ako želite da napravite sve ove predmete većeg formata, možete povećati broj navijutaka na stubićima.


Leave a Reply