Uzorci za svečane heklane tunike

Ovi uzorci za svečane heklane tunike su prekasno stigli za novogodišnju noć, ali predstoji još praznika i svečanih prilika u kojima bi mogli da ih nosite. Ovde je nekoliko heklanih tunika sa različitim uzorcima bodova i boja. Ideje su jednostavne i mogu se brzo realizovati.

Svaki primer na fotografiji možete da uradite tako što ćete izabrati bod i boju konca koji vam se najviše dopadaju. Zatim počnite sa heklanjem prema datoj šemi. Osnovna forma je za svaki model tunike ista, trapezasta i blago se širi od ramena do željene dužine. To je jednostavna i efektna forma, a dobro će stajati i mlađim i starijim damama, koje žele da izduže svoju figuru ili da eventualno prikriju koji višak kilograma.

Nakon završetka heklanja, uzmite dužu satensku traku (u boji konca) i provlačite je kroz prazne kvadratiće na radu horizontalno i vertikalno, a u skladu sa crtežom koji vam se najviše dopao. Ukoliko vam je preostalo sasvim malo vremena za heklanje modela, možete tuniku jednostavno isrojiti od nekog materijala po želji, mat ili sjajnog, koji ćete uklopiti uz već postojeće pantalone ili suknju. Ovakvu tuniku svakako možete poneti i kao malu neobičnu haljinu. Na materijalu možete obrazovati po želji uzane kanale, kroz koje zatim provlačite traku ili pantljiku. Traku ili pantljiku zatim zategnite, obrazujući tako željeno drapiranje, kao i u slučaju heklanog modela. Kraj trake vežite u efektnu mašnu.

Dodatni modni detalji uz heklane tunike

Uz sve ovo odlično će pristajati duži krzneni šal ili ešarpa u kombinaciji sa malom tašnom, napravljenom jednostavnim presavijanjem postavljenog krznenog komada u formu pisma. Ona če elegantno upotpuniti vaš svečani izgled.

U ovoj odeći ćete se osećati prijatno i raspoloženo, a istovremeno biti elegantin, kreativni I zadovoljni sobom.

Za heklanje možete odabrati razne vrste konca, od onog običnog mat do svilenog ili lamiranog. Sve je stvar vašeg ukusa i kreacije. U ovakvoj kreaciji izgledaćete jedinstveno, uz relativno malu količinu uloženog novca i malo truda.


Za uvećanje šema kliknite na slike

Leave a Reply