Najmlađi u Novogodišnjoj noći

Najmlađi u Novogodišnjoj noći, osim Deda Mraza i poklona, očekuju i bar po neki novi komad garderobe, baš kao što to žele i odrasli. Posle uzbuđenja oko priprema i dekoracije prostora i jelke, dolaze i pokloni i prigodna garderoba za Novogodišnju noć.

Ovde je jedna jedinstvena ideja sa kojom možete da ih obradujete, a da to istovremeno bude i koristan novogodišnji poklon. Deca uglavnom obožavaju svoje omiljene likove kao što su Deda Mraz, Sneško Belić i sl.

Upravo to možete iskoristiti da pripremite novi kompletić za devojčicu ili dečaka. Za devojčicu suknjicu i prsluk, za dečake pantalone i prsluk sa nekim od ovih omiljenih likova u kombinaciji sa svečanom košuljicom. Obično je to crvena novogodišnja boja, ali ni druge boje nisu isključene, sve prema vašoj želji.

To može biti i samo prsluk sa apliciranim motivima u kombinaciji sa već postojećom garderobom. Ako niste vični šivenju, taj deo posla moraćete prepustiti stručnim licima, ali motive na prsluku možete uraditi sami.

U prilogu posta su tri motiva sa označenim konturama, a za popunjavanje možete koristiti svoje kreacije. Možete ih aplicirati na dva načina. Ako želite više manjih motiva, uradite ih vezom sa prigodnim koncem i tehnikom veza. U tom slučaju prilikom štampe, motive umanjite za oko 50%.

Za velike motive, recimo na leđima ili prednjici, primenite drugačiju tehniku. Iskrojite sve potrebne delove motiva,  kojima želite da ukrasite prsluk, od čoje u neophodnim bojama. Rasporedite ih na iscrtani motiv i blago zalepite. Zatim obradite sve ivice bodom obametanja i izvezite zlatnim i crnim koncem sve ostale detalje.

I to je sve, najmlađi su spremni za novogodišnju noć i čarolija može da počne.


Leave a Reply