Čipkane pahulje za jelku i prozore

Čipkane pahulje na jelci ili prozoru su unikatan način ukrašavanja, ako želite poseban novogodišnji ambijent u svom domu. Novogodišnjim praznicima raduju se i stari i mladi, a tih dana svi se trude da što lepše dekorišu svoj dom za proslavu u kojoj će uživati. Ove pripreme skrivaju i prijatna iznenađenja, kojima možete da obradujete svoje najmilije. Originalne ukrase predstavljaju upravo nežene čipkane pahulje, isheklane od pamučnog konca, vašim vlastitim rukama. Tako ćete napraviti unikatne ukrase za jelku ili prozor, na kojima će vam mnogi pozavideti. Rezultati vašega truda mogu biti iznenađujuće lepi i njima ćete obradovati sve ukućane i ulepšati novogodišnje praznike. Ako znate heklati, već danas možete krenuti u avanturu umetničkog stvaranja pomoću konca, igle i šema priloženih u ovom postu.

Nežne bele heklane pahulje za jelku ili prozor

Nežne heklane bele zvezde okačene na granama jelke deluju zaista predivno. Ako rešite ove godine na ovaj način da ukrasite vašu jelku, uštefećete dosta novca oko dekoracije, a napravićete svoju ličnu dekoraciju mnogo lepšu i kvalitetniju. Trebaće vam konac za heklanje broj 15 i odgovarajuća igla za heklanje. Konac ne mora biti nužno bele boje, već možete odabrati srebrni, zlatni ili crveni prema svojoj želji i ukusu.

Osim za jelku, ove pahulje u obliku zvezda mogu vam poslužiti i za ukrašavanje prozora, poklona ili čestitki. U postu je priloženo 20 motiva različitih veličina. Svaki uradite pojedinačno, prema uputstvu na šemi. Za rad možete koristiti i tanji konac, ako želite manje i još nežnije zvezdice.

Za svaku vinjetu zavežite konac za vezivanje, dužine 10-20 cm. Vinjete operite i uštirkajte, tako da kad ispeglate poluvlažan rad, vinjete će stajati čvrsto. Ostaje vam da ih zavežete za grane jelke ili pričvrstite za prozor. Neka novogodišnja čarolija počne!


Leave a Reply