Dečija soba sa puno ljubavi

Dečija soba sa puno ljubavi je želja svakog roditelja. Dolazak bebe u kuću čeka se sa nestrpljenjem. U periodu čekanja mnoge bake, a i ostali članovi porodice, žele nešto same da naprave. Svi se trude da to bude originalno i sasvim drugačije.

Sada je vez u modnom trendu, kao i čiste pamučne tkanine, tako da se za novog člana porodice sprema uvek nešto posebno i kvalitetno. U ovom postu je dato nekoliko motiva, koje možete da primenite za izradu prekrivača za krevetac, torbe za bebine stvari, navlake za jastuke, portiklice, kese za bebinu kozmetiku.

Pojedine motive možete primeniti za ukrašavanje detalja. Boju platna odaberite sami, u zavisnosti da li se posteljina priprema za dečaka ili devojčicu. Na slikama je sve u kombinaciji ružičastih tonova za devojčicu. Kombinacije možete napraviti sami, prema svojoj želji i ukusu.

Slike i šeme su priložene u PDF formatu ispod posta, kao i kratka objašnjenja za izradu svih ovih predmeta i motiva. Od svih predmeta najzanimljiviji je prekrivač za krevetac u kombinaciji belog lanenog i rozog pamučnog (ili plavog) platna. Motiv veza je prelep. a ivice su urađene od duplog platna.

Na ovom blogu možete pronaći još dečijih motiva za vez, pa onda neke odabrati i uklopiti prema svojoj želji.


Dečija soba – Uputstvo sa šemama za vez pokrsticom

Leave a Reply