Vez na kockicama za decu

Vez na kockicama
Kockice sa vezom

Vez na kockicama za decu je samo jedan od dokaza da vez može da se primeni na svemu i svačemu, pa i na lego kockicama. U ovom slučaju on nije samo dekoracija, već ima i svoju korisnu svrhu. Poznato je da mala deca svet upoznaju tako što svaku novu stvar i igračku moraju oprobati i gricnuti. Prva interaktivna igračka u njihovim životima su po pravilu kockice sa likovima ljubimaca. One su uglavnom napravljene od plastike ili drveta i kao takve ponekad mogu biti uzrok malih nevolja ili čak povreda. Plastika je oslikana, a drvo obično oblepljeno papirnim sličicama. Ni jedno ni drugo nije dobro, jer ih deca prilikom igre i grickanja mogu oštetiti i progutati taj sadržaj. Osim toga, one se vremenom istroše i obrišu, a nakon toga završavaju u smeću. Kupovinom nove garniture kockica, sve kreće ispočetka.

Izrada kockica za decu sa veženim ljubimcima

Ako ste vični vezu, možete napraviti originalne igračke za decu, koje će biti mekane i bezbedne za dečiju igru. Ukrasite kockice motivima veza koje deca vole. U prilogu ovog posta su četiri motiva za vez: kravica, jagnje, konjić i prase. Svaki od njih možete izvesti u 4 dela. Za svaku stranu kocke ima 4 motiva, koji se uklapaju u celinu. Uz šeme za motive date su i pomoćne šeme za uklapanje kockica. Sve šeme date su u PDF formatu ispod posta. Kada ih uradite i spojite dobićete 4 kockice od kojih vaše dete može složiti ova četiri motiva.

Motive možete da radite bodom pokrstice 1:1 ili 1:4 na belom panama platnu. Veličina kocke zavisi od krupnoće boda i izbora platna koje ćete koristiti za vez. Sredinu kocke iskrojite od nekog prikladnog mekog materijala, kao što je sunđer, a zatim navucite navlaku od ušivenih veženih motiva.

Iste ove motive možete koristiti i za izradu slike, ako ih uradite u celini.  Ako ih uradite krupnim bodom možete da ukrasite prekrivač za dečiji krevet, ili da na jutanom platnu izvezete motiv i napravite tepih.

Deca će se sigurno obradovati, ako izvezete ove motive specijalno za njih.


Leave a Reply