Motivi kukuruza na zidu ili stolu

Vežena slika kukuruz
Kukuruz na veženoj slici

Motivi kukuruza na zidu ili stolu, zašto da ne? Mi spadamo u zemlje velikih proizvođača kukuruza, što znači da kukuruz može biti i naš brend. Pa zašto se ne bi našao i kao veženi motiv na slici ili stolnjaku. Pored toliko drugih uobičajenih motiva za vez, morate priznati da ovaj izgleda sasvim neuobičajeno.

Kod nas postoji više vrsta kukuruza, u to ste se već mogli i sami uveriti, ali sigurno niste videli sve vrste kukuruza kakve možete videti na slici priloženoj uz ovaj post. Prema datoj šemi možete da izvezete i napravite modernu sliku ili pano.

Vez se radi bodom pokrstica, sa tri niti muline konca, na belom panama platnu (može sivom ili krem) ili na jutanom platnu, što će dopuniti ekološki izgled celokupne slike. Veličinu slike možete odrediti sami izborom veličine boda pokrstica (1:1 ili 1:4).

Takođe, priložena je slika i šema sa motivima kukuruza, koji mogu da se primene za ukrašavanje stolnjaka, izradu miljea ili kao ukrasni detalji za zavese, prekrivače itd. Motive možete prilagoditi odgovarajućim veličinama, vodeći pri tome računa o osnovnim motivima koji se ponavljaju.

Obe šeme i uputstvo za izradu stolnjaka nalaze se u PDF formatu (zbog veličine), tako da ih možete preuzeti i štampati, ukoliko vam se sviđaju. Uz šeme su date i boje konca za izradu. U pitanju je muline konac Puppets, ali vi možete odabrati i odgovarajuću zamenu.

Stolnjak sa kukuruzima

Materijal: Panama ili kanafas pamučno platno u beloj ili svetlo sivoj boji, muline konac u priloženim nijansama

Dimenzije: 180×140 cm

Izrada: Motive možete prilagoditi odgovarajućoj veličini stolnjaka, a pri tom vodite računa o osnovnom motivu. Počnite prvo izradu od ugla, 25 cm od ivice i radite bodom pokrstica motiv A. Vodite računa da tačno uklopite motive na svim stranama. Motiv B, C i D koristite za ukrašavanje salveta (vidi sliku). Vez se radi sa 3 niti muline konca u navedenim bojama.


Leave a Reply