Romantični heklani roze prsluk

Romantični heklani nežni roze prsluk je još jedna nova ideja za rad. Ako se malo potrudite, ovaj nežni i elegantni prsluk u roze ili nekoj drugoj, vama dragoj boji, može postati lep modni detalj u vašoj odevnoj kolekciji. Osim što je topao, bez obzira na njegovu nežnu laganu teksturu, veoma lako ćete ga moći ukombinovati sa raznim komadima vaše garderobe.

Možete ga isheklati od pamučnog prediva ili neke vunice kao što su angora ili moher. Izrađen je sa dve mustre, jedne osnovne i druge cvetne sa kojom je urađena prednja bočna bordura. Šema za izradu je data za veličine 36/40 i 42/46. Veličinu možete odrediti po važoj želji i potrebi, jedino o čemu trebate voditi računa su osnovni motivi koji se ponavljaju u nizu. Za izradu će vam biti potrebno oko 650/750 gr pamučnog prediva ili vunice srednje debljine i odgovarajuća igla za heklanje (uz svako predivo ili vunicu naznačena je potrebna igla).

Izrada: Radite prema umanjenom kroju koji se sastoji od jednog dela primenjujući šemu br. 1 i šemu br. 2. Prednji i leđni deo radite primenom mustre 1, a široku prednju bočnu borduru primenom mustre 2.

Vrlo jednostavan, lep i elegantan komad odeće. Šeme su u prilogu ispod posta.


Romantični roze prsluk i šeme

Leave a Reply