Veseli medvedići na pletenoj odeći

Veseli medvedići članak

Veseli medvedići na pletenoj odeći za decu, sa priloženim šemama u ovom postu, mogu se uplesti direktno ili naknadno izvesti odgovarajućim bodovima.

Ovi lepi motivi razigranih veselih medvedića mogu se izvesti na odgovarajućim mestima preko pletene odeće, kao što vidite na slici. Način veza boda lančića i riblje kosti ilustrovan je na crtežu (sl. 11).

Ako ste vešta pletilja sve motive možete uplesti direktno, prilikom pletenja, kombinujući raznobojne niti vunice. Tada će motiv biti u osnovi pletenja svuda podjednake debljine, što nije slučaj kada se motiv naknadno veze preko pletene osnove. Tada je motiv veza malo ispupčen (reljefni motiv).

Iste motive možete da primenite za ukrašavanje dečije odeće bodom pokrstica na nekom drugom materijalu. Ako je osnova tamnije boje i nema jasno izraženu potku, možete motiv izvesti preko sitaste krupne gaze, a kasnije izvući niti ispod izveženog motiva.

Boje konca možete odabrati prema sopstvenom izboru ili prema obeleženim bojama na šemi. Za uvećanje slika sa šemama kliknite na svaku ponaosob.


Leave a Reply