Voda kao izvor i kolevka  života

Da je voda izvor i kolevka  života učili smo svi još u školskim klupama. Činjenica je da je voda tekući kristal, da je bipolna, njena osnovna fizička i hemijska svojstva ostaju nepromenjena, ali nastaju promene u povezivanju njenih molekula. Velike promene nastaju uticajem raspoloženja i dešavanja u okolini vode. Ona se odupire uticaju nečistoće i ustajalosti, prestruktuira se i dovodi u red svoju molekularnu strukturu. Protičući kroz zemlju, kamenje, minerale, ona se prečišćava, vrtložeći se među kamenjem i skuplja u sebe sve minerale i vitamine neophodne za čovečije zdravlje. Ovaj mehanizam još uvek nije dovoljno proučen, a jedna od teorija kaže da voda vrtloženjem uzima svu prisutnu energiju i tako postaje čista i blagotvorna. Grupa najpoznatijih naučnika iz različitih zemalja sa najnovijim otkrićima u vezi vode je potvrdila davnu teoriju da voda sve pamti.

Naučnici su tvrdili da ona menja svoja stanja u zavisnosti od uticaja okoline i ljudi. Ona menja i stanja u čovečijem telu, jer čini 75% njegove mase. U tom istom procentu ima vode na zemaljskoj kugli. Od sve vode na zemlji 97,5% je slana voda i nalazi se u morima i okeanima. Preostalih 2,5% je slatka voda, a od toga je 70% zamrznuto na polovima, tako da ostaje vrlo mali deo koji je pogodan za korišćenje, ali upravo i on se svakim danom sve više zagađuje.

Prirodni proces i uticaj okoline na kruženje vode u prirodi

Prirodni proces i ritam vode u prirodi jeste da ona stalno kruži (baš kao i u telu čoveka kroz krv). Delovanjem sunčeve toplote voda isparava i nastaje vodena para koja se kondenzuje u vodene kapi ili grad i vetar je nosi da se u vidu padavina vrati na zemlju. Mali deo te vode napaja žednu površinu zemlje, jedan deo vode odlazi duboko u zemlju, u njen vodeni „krvotok” i vraća se u vidu izvora, a jedna trećina te vode vraća se u more. Ovo kruženje vode odvija se 43 puta godišnje i u njega su uključeni drugi prirodni sistemi; ljudi, biljke, životinje. Svi oni čine jedinstven, povezan i neraskidiv ciklus života na planeti Zemlji.

U mnogim naprednim zemljama sve više se grade stambena naselja sa bazenima (između zgrada, na krovovima, na terasama), vodoskocima i zelenilom. U velikim objektima, tržnim centrima, aerodromima, grade se veliki vodoskoci u vidu slapova, sa fontanama. Sve to posetiocima dočarava prirodni ambijent, a žuborenje vode smiruje. Savremeni čovek je počeo nehotično da ignoriše prirodu, okrenuo se više čudima elektrotehnike, zaveden marketingom. Okružen je savremenim enterijerom punim plastike, nosi odeću proizvedenu od sintetičkih materijala, sva elektrotehnika od kompjutera do savremenih automobila napravljena je od plastike. Okružen je mrežom zračenja. Sve oko nas se uključuje i isključuje senzorima. Gomile svakodnevnog otpada, plastičnog i sintetičkog, bacaju se u reke. Sve češće možemo čuti o pomoru riba u rekama, kao i o narušenom zdravlju savremenog čoveka. Mnoge teške bolesti su sve prisutnije.

Čuvanje vodnih resursa i briga o životnoj sredini

Možda nas sve češće vremenske nepogode upozoravaju da smo se previše udaljili od prirode, da smo izgubili osećanje prema njoj, da smo povredili vodu,zagadili tokove reka, zemlju i vazduh, koji nas održavaju u životu i koji čine ovu našu planetu Zemlju živom. Da bismo stvari makar poboljšali, ako ne vratili u prethodno stanje, moramo prvo očistiti svoju okolinu, naročito reke, moramo da se borimo da nam voda i dalje ostane čista, da možemo sa uživanjem šetati pored reka i uživati u njihovoj vodi. Da nam voda za piće ostane što duže čista i da možemo svakodnevno da je pijemo iz gradskog vodovoda.

Činjenica je da više od pola sveta na zemaljskoj kugli nema dovoljno vode za piće, čak ni one trhničke. Da ne bismo i mi doživeli tu istu sudbinu, bolje da na vreme otklonimo sve ono što može uticati da nam se voda još više zagadi. U suprotnom, zavisićemo od velikih globalista, koji već sada poseduju skoro sve važne izvore pijaće vode.

Trebali bismo biti svesni toga koliko je voda važna za život, kako se ona menja u različitim situacijama, naročito na uticaje povezane sa ljudima. To ćete najbolje saznati ako ukucate na Google pretraživaču voda pamti sve. Dobićete odgovore, sva saznanja naučnika koji su godinama proučavali vodu, saznaćete kako voda može pomoći vašem organizmu i još mnogo toga što će vam pomoći da na vodu gledate sa ljubavlju i srećom. Jer voda jeste izvor života!

Leave a Reply