Heklani privesci za tašnu

Heklani privesci za tašnu od pamučnog prediva

Heklani privesci
Heklani privesci za tašnu

Heklani privesci za tašnu izrađeni od raznobojnog debljeg pamučnog prediva, u raznim oblicima, mogu biti vrlo osvežavajući detalj za vašu staru tašnu. Ako vam je stara tašna postala pomalo dosadna, a nije još za bacanje, pomoću vaše mašte i kreativnosti možete joj dodati malo života. Dodajte joj neki lep heklani privezak, koji će osvežiti vaše raspoloženje da je nosite i koji će promovisati „vasih ruku delo”.

Na slici su prikazani privesci u obliku srca i zvončića isheklani od prediva u crvenoj, roza i zelenoj nijansi konca. Izrada je vrlo jednostavna, urađeni su kombinacijom niskih stubića i lančića.

Heklani privezak u obliku srca

Za srce icrtajte mali kroj od papira i prema njemu isheklajte niskim stubićima (bez navijutka) dva jednaka srca. Delove opheklajte jednostavnom petljom lančića do gornjih rubova, a zatim srce napunite mikrovlaknima ili ostatcima konca. Završite opheklavanje, pa iz sredine započnite lančić za dršku na koji možete nanizati jednu ili više perlica i isheklajte lančić željene dužine. Kraj lančića ukrasite takođe sa jednom ili više perlica nanizanih na završnu nit, a kraj vežite u deblji čvor da ne pogubite perlice. Ovo srce je urađeno od šatiranog konca, ali vi to možete uraditi po svom ukusu.

Heklani privezak u obliku zvončića

Zvončiće uradite tako što ćete uraditi omču od lančića za željenu veličinu priveska. Na toj omči, crvenim ili roze koncem, oblikujte kružno niskim stubićima oblik cveta, koji je u gornjem delu sužen za čašicu. Na vrh čašice pričvrstite malu kapicu od zelenog konca, urađenu od nazubljenog kruga ili savijenih traka od lančića. Zatim od lančića uradite željenu dužinu drške, traku lančića savijte na polovinu i oba kraja provucite kroz čašicu u cvet, a zatim ih zajedno vežite u veliki čvor. Trake od lančića možete ostaviti i duže, tako da vire iz cveta, a završnu nit ukrasiti perlicom kao kod srca. U tom slučaju veliki čvor za čašicu morate vezati više, tako da viseće trake ostanu slobodne i duže od cveta.

Ideja jednostavna, a objašnjenje komplikovano. Nama koji znamo izgleda jednostavno, ali početnicima to sigurno nije. Njima je i namenjen ovaj post. U svakom slučaju ovi privesci će biti vaš unikat na tašni.

Leave a Reply