Bordura za korpicu sa pecivom

Heklana bordura u kombinaciji sa platnom, primenjena za izradu salvete kojom možete ukrasiti korpicu sa pecivom, biće jedan veoma lep i dekorativan detalj na stolu u svečanim prilikama. Heklanom čipkom možete da ukrasite mnoge predmete u kući, pa i ovakvu jednu pletenu korpicu za pecivo. Čipka je ukras za čitav stan, bilo gde da je istaknete, a ne samo na stolu.

Ovde su priložena dva motiva za izradu salvete za košaricu, sa srcima i patkicama. Svaku borduru možete prilagoditi odgovarajućoj veličini, dodavanjem motiva koji se ponavljaju. Ove bordure možete da primenite i za ukrašavanje miljea ili dečije posteljine.

Šeme koja su ovde priložene odgovarajuće su za veličinu 33×32 cm i za njih je potrebno oko 20 gr konca za heklanje br 30. Salveta ne mora biti isključivo bela, ona može biti i u nekoj lepoj pastelnoj boji, prema vašoj želji. U tom slučaju trebate prilagoditi boju konca prema boji platna, kao i izabrati odgovarajuću debljinu konca. Salveta neće izgledati lepo i uredno, ako je konac za heklanje isuviše grub i debeo u odnosu na izabrano platno.

Izrada: Bordure se rade poprečno, prema datim šemama. Pune kvadratiće radite od 3 stubića sa 1 navijutkom.


Leave a Reply