Heklani detalji u bojama

Heklani detalji u jarkim bojama odličan su izbor da osvežite monotoni izgled vašeg životnog prostora. Bilo da je u pitanju soba, predsoblje,terasa ili nešto drugo, ovi detalji sa adekvatno izabranim živahnim bojama popraviće monotoniju.

Od debelog pamučnog prediva možete isheklati  interesantne navlake za jastučiće, podmetače, sedalice ili mini krpare. Rad će doći do izražaja ako kombinujete dve ili više boja, naročito onih koje su u trendu. U ovm slučaju, na slici, su to crvena, žuta, zelena, plava, roze i bela.

Veličinu rada odredite sami prema potrebi i nameni. Za rad možete koristiti sve vrste i veličine stubića, od niskih do onih sa 3 ili više navijutaka. Za radove možete upotrebiti i staro predivo. Lepotu i draž ovoj kombinaciji koju vidite na slici daje prelepa kombinacija vatrenih boja.

Sedalicu za stolicu takođe možete isheklati stubićima kao kvadrat ili kao krug.  Ako se odlučite za  okruglu, počnite iz sredine omčom od lančića, a zatim radite stubiće kružno povećavajući broj stubića u svakom novom redu. Kvadratni oblik se takođe može raditi iz centra, tako što ćete uglove oblikovati praznim kvadratićem sa 3 petlje lančića i dodavati neophodan broj stubića u svakom novom krugu.

U prilogu je šema i uputstvo za sedalicu koju vidite na slici, u obliku zvezde:

Materijal: Po 50 gr debljeg pamučnog prediva u ružičastoj, svetlo zelenoj i beloj boji

Dimenzije: Oko 30×30 cm (zavisi od debljine prediva)

Izrada: Počnite izradu ružičastim koncem, iz centra, heklanjem omče od 10+3 petlje i kružno uradite 31 stubić sa 1 navijutkom. Nastavite izradu kružno, kombinujuću boje prediva prema slici i primenom bodova kako je to ilustrovano na šemi, sve do 15. reda. Svaki krak zvezde od 15-20. reda uradite pojedinačno, ružičastim predivom prema datoj šemi, a potom ivicu opheklajte belim i svetlo zelenim predivom, bodovima kako je to ilustrovano na šemi.


Leave a Reply