Heklani čipkani šešir u boji

Heklani čipkani šešir možete sami isheklati od pamučnog konca u željenoj boji, prema uputstvu koje je dato u ovom postu. Možete ga uraditi u jednostavnoj verziji, recimo za plažu, ili mu dodati modne detalje koji će ga učiniti elegantbim dodatkom vašoj odeći.

Za jednostavnu verziju možete isheklati ukrasnu traku koju ćete provući duž gornje ivice oboda šešira i vezati u jednostavnu mašnicu. Na vrhovima trake možete doati i po neku perlicu ili neki drugi detalj.

Za elegantniju verziju šešira dodajte bogatije detalje, kao što su ovi cvetni prikazani na slici. To zavisi od vašeg ukusa, a može biti jedan veliki cvet, više manjih ili čitav buket, kao što je to slučaj na slici. Cvetovi mogu biti isheklani od konca ili kombinovani od nekog drugog materijala (svila i sl.). Detalji ne moraju biti isključivo cvetni, možete ih dodati po svojoj želji.

Za ovaj šešir biće vam potrebno 150 gr punijeg pamučnog konca u željenoj boji.

Izrada: Počnite izradu iz centra, heklanjem omče od 6+5 petlji i kružno uradite 7 stubića sa 1 navijutkom i 2 petlje razmaka. Nastavite izradu kružno, prema oznakama na šemi, sve do 32. reda. Šešir operite i malo čvršće uštirkajte, a zatim ga stavite da se suši preko oble činije odgovarajuće veličine.

Ako radite tanjim koncem, veličina šešira će biti manja, zato vodite računa da koristite puniji, tj. deblji konac. Ako želite povećati obod šešira, ponovite nekoliko puta bodove iz 32. reda.


Leave a Reply