Trouglasta heklana marama

Trouglasta heklana marama sastavljena od kvadratnih motiva povezanih u obliku trougla, može biti jedan veoma lep i topao odevni komad. Ovakvu elegantnu maramu-ogrtač možete nositi u kući umesto klasičnog kućnog ogrtača, ali je možete ogrnuti i kao modni detalj kada izlazite u šetnju. Nekada je to bio neizostavan deo  ženske garderobe, ali meni lično i danas izgleda vrlo privlačno i korisno.

Izaberite neku tanju vunicu u boji koju volite, recimo onu za igle br. 2-3. Kvadrate spojite i rasporedite prema slici na šemi, a ivice ukrasite resama od istog materijala. Zaista je jednostavno za izradu.

Ova dekorativna šal marama je detalj koji će sigurno privući pažnju, jer deluje nežno i prozračno poput čipke, a ipak će vas utopliti ako je uradite od vune. To je odevni predmet koji se lako prilagođava vašem telu i jednostavan je kao višenamenski detalj.

Ako volite živahnije nijanse ili kolorit,  možete kombinovati odrđene kvadrate u nekim drugim prikladnim bojama ili u svaki kvadrat ubaciti deo vunice u nekoj različitoj boji. Ukusi su različiti, a mogućnosti prepuštene vašoj mašti i kreativnosti.


Leave a Reply