Pozdravi i slike iz Dubaija

Pozdravi i slike iz Dubajia, sigurno se pitate kakav mi je to post? Bakin post, koji vama možda i neće biti posebno zanimljiv, ali ja kao baka naprosto moram da se pohvalim. Već sam pisala o talentu moje mlađe unuke i postavila fotografije nekih njenih umetničkih slika i crteža. Očekivala sam još njenih radova koje ću postaviti na blog, ali to se nije dogodilo, bar ne do sada. Umesto da stvara umetnička dela, ona je sledila svoj san. Oduvek je želela da postane stjuardesa i uspela je na kraju. Kad zaista nešto želite i dovoljno ste istrajni to se i ostvari, ona je živi dokaz.

Obuka je pri kraju i ona uskoro kreće na letovima za Milano i Nju Delhi. I tako, umesto novih umetničkih slika,crteža i skulptura za blog, meni stižu pozdravi i slike iz Dubaija. Uskoro će verovatno stizati i one širom sveta. Kaže da je vrlo zadovoljna, a ako je ona zadovoljna onda moram biti i ja.

Dubaji je simbol glamura i bogatstva, neka tamo obećana zemlja, mada neki kažu da ima i svoje mračne strane. Emirates je najveća avio kompanija na Bliskom Istoku, koja sa Međunarodnog Aerodroma Dubai izvodi preko 3600 letova nedeljno ka više od 140 destinacija u Evropi, Severnoj Americi, Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Australiji.

Četvrta je avio kompanija na svetu po preletenim kilometrima i četvrta na svetu po broju prevezenih putnika. Emirates nema letove za Srbiju, ali ima code-share saradnju sa flydubai-jem, pa je iz Beograda, sa presedanjem u Dubaiju, moguće leteti avio kartom Emirates-a ka brojnim destinacijama.

Poziv stjuardese, kao i svaki drugi, ima svoje prednosti i mane. Zarađuješ za život putujući, stalno si u avionu, sa pilotima, videla si skoro sve gradove sveta – pa zašto ti ne bi zavideli? Ali postoje i manje blistave strane ovog posla i mnogobrojne opasnosti. Većina devojčica bi pristala da živi u zabludi misleći da stjuardese samo uživaju. Suština je da su te žene u stalnoj pripravnosti i vaš prvi kontakt u opasnim situacijama.

Talenat je nešto što je bogom dano i nikad ne bledi. Pa bez obzira na sve, možda će nekada biti volje i vremena i za umatničko stvaralaštvo. Što se mene tiče, još uvek gajim nadu da će neki od njenih radova ukrasiti ovaj blog.


Leave a Reply