Heklani komplet za devojčicu

Heklani komplet za devojčicu izrađen od raznobojnog pamučnog konca, običnim bodom stubića sa 1 navijutkom, može izgledati veoma lepo. Pri tome, možete iskoristiti i iskombinovati ostatke konca, koje već imate. Na slici je kombinacija u kojoj dominira svetlo zelena boja, ali to može biti bilo koja kombinacija primerena vašem ukusu i materijalu sa kojim već raspolažete.

Gornji deo je u obliku toples bluzice. Najbolje bi bilo da napravite kroj od papira odgovarajuće veličine i prema njemu isheklate prednji i leđni deo, a zatim povežete uskim bretelicama.

Suknjica je urađena mustrom “riblje kosti” koja se radi odozgo na dole, izradom malog trougla od svetlo zelenog konca. Podesite širinu prema kroju (1/2 širine struka). Povećavajte broj stubića na vrhu “V” motiva i dodavanjem 1 stubića u svakom redu sa leve i desne strane. Od svake boje uradite po 2 reda, smenjujući nijanse konca od svetlo zelene, ružičaste, plave, narandžaste, crvene, bordo, do svetlo plave. Počnite i završite istom bojom konca.

Isheklajte zadnji deo na isti način, sastavite bočne šavove i napravite rese na donjoj ivici. Isheklajte lančić za povezivanje i provucite kroz stubiće u prvom redu na struku suknjice.

Prirodan materijal, jednostavna izrada i korisno upotrebljeni ostatci konca, sa malo uloženog truda za jedinstven i lep kompletić. On će sigurno obradovati vašu devojčicu, a i vas.


Leave a Reply