Heklani držač za zavesu

Heklani držač za zavesu je sitan detalj koji može osvežiti i oplemeniiti čak i neku sasvim običnu zavesu. Heklanje zavesa zahteva dosta truda i vremena, a njihovo održavanje i nije baš jednostavno. Ako volite heklane stvari, onda je jedan ovakav detalj sasvim dovoljan da osveži vaš prozor.

Heklani držač može biti izrađen na bezbroj načina, a ovde je uputstvo za jedan savim jednostavan koji ne zahteva mnogo vremena. Biće vam potrebno 40 gr konca za heklanje br 15 za dužinu držača od 80 cm i širinu od 7 cm.

Izrada: Ovaj držač sastoji se od niza kružnih motiva povezanih u nizu u centralnom delu i opheklanih bodovima, kako je to ilustrovano na priloženoj šemi. Svaki kružni motiv radite pojedinačno. Namotajte četvorostruko nit konca oko kažiprsta, a zatim niskim bodovima gusto opheklajte. Zatim uradite lančić od 3 petlje i kružno 24 stubića sa 1 navijutkom, kako je to ilustrovano na šemi. Povežite kružne motive, a zatim opheklajte. Za svaki kraj držača pričvrstite satensku mašnu za vezivanje, kako je to prikazano na šemi.

Savet: Dužinu držača možete odrediti po želji u skladu sa veličinom zavese.


Leave a Reply