Stari  fijaker i Somborske ruže

Stari fijaker i Somborske ruže prepoznatljivi su simboli Sombora o kojima je čini mi se već sve ispričano. Danas, dok sam šetala psića Centralnim gradskim parkom, iz etno restorana Fijaker koji se nalazi u samom središtu parka, nećete verovati, začuli su se upravo zvuci poznate starogradske pesme Somborske ruže. Hladovina, zelenilo, mir i njeni zvuci, naprosto su me primamili da uđem, predahnem i popijem kafu.

Ponedeljak je i u parku vlada mir, tišina i harmonija. Vikendom nije tako. Vikendom se dešavaju kojekakva ceremonijalna slavlja i do kasno u noć nije moguće zaspati, zbog preglasne muzike i buke. U danima vikenda park je prepun turista i nije baš pogodan za mirnu šetnju, pa tim danima moj ljubimac i ja biramo druga mesta za opuštanje. Ali, danas je odlična prilika za predah ispod pečurke utonule u zelenilo, uz prijatne prepoznatljive zvuke starogradske pesme.

Restoran odlikuje etno stil u pravom vojvođanskom duhu, pažljivo ukrašen tradicionalnim elementima. Velika bašta ovog restorana preplavljena mnoštvom zelenila, uz jezero i cvrkut ptica, glasniji od muzike koja se čuje iz restorana, je sve što je potrebno za relaksaciju, a i za dobru i fotografiju! Ako se do sada niste upoznali sa čarima vojvođanske kuhinje, Fijaker je odlično mesto za taj susret.

I moja mala ljubimica je proveravla šta to slikam, ali nisam uspela da je snimim, jer beži iz kadra (ne voli da se slika). Neki drugi put, ali snimile smo baštu restorana i ružičnjak ispred njega.

Malo nove energije, odmora od interneta i dve slike, dovoljno za dobro raspoloženje.


Leave a Reply